Twisted waldorfsalat 

- Når den klassiske salat møder grønkål og eksotiske frugter 

 

Den var skøn til nytårsmenuen, så mon ikke også den går rent hjem resten af året? 😏 Smager formidabelt til en god steg, men jeg vil vove den påstand, at den smager godt til det meste. 

 

Opskrift til 5 personer: 

 

  • 1/2 stor pose skyllet og hakket grønkål (ja eller hel grønkål, hvis du gider give dig i kast med det)
  • 1-2 stilke bladselleri
  • 1/4 bakke stenfrie druer 
  • 1 kakifrugt
  • 1 dragefrugt
  • 50 g tistede valnødder
  • Sennep-hvidvinseddike-honning dressing 

Vaffelicious

 

Nyd disse lækre belgiske vafler til morgenmad eller dessert 👌

 

Opskrift, ca. 5 stk.:

 

  • 2 bananer
  • 3 æg
  • 6 spsk. havregryn
  • 2 spsk. fuldkornsmel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanillepulver
  • 1 tsk. fiberHUSK

 

Blend alle ingredienserne sammen og lad dejen trække i 5-10 min. Varm vaffeljernet og kom ca. 2 spsk. dej på hver vaffelplade.

Tip! Vaflerne smager skønt med skyr og hindbærkompot eller peanutbutter og banan.

 

Energiindhold pr. stk.: 80 kcal, 4,1 g protein, 9 g kulhydrat, 2,8 g fedt

 

Velbekomme 😀

 

Tip! Kan også laves i et almindeligt vaffeljern og dejen kan sagtens bruges til pandekager, hvis du ikke ligger inde med et vaffeljern

Spinatvaffel


Opskrift ca. 3 stk.:


  • 50 g spinat, evt. frossen
  • 2 æg
  • 100 g hytteost
  • 1 spsk. fiberHUSK
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt salt


Blend alle ingredienserne sammen og lad dejen trække i 5-10 min. før vaflerne laves i et vaffeljern.


Energiindhold pr. vaffel: 103 kcal, 9,9 g protein, 2,6 g kulhydrat, 5,3 g fedt


Tip! Gode som både sandwichbrød og som alm. vaffel med f.eks. peanutbutter og banan eller som her m. serranoskine og mozzarella

Ris a la mande look-a-like

 

I skal ikke snydes for denne lækkerbisken af en dessert, mellem- eller morgenmåltid 🙈 Sund udgave af ris a la mande:

 

  • 3 spsk. skyr
  • 1 spsk. hytteost
  • 2 spsk. pisket cremefine
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. vanillepulver

 

Bland alle ingredienserne godt sammen og stil på køl i min. 3 timer. Top ris a la manden med hindbærkompot (hindbær og sukrin kogt op under omrøring) og hakkede mandler

 

Energiindhold (u. topping): 220 kcal, 12 g protein, 11 g kulhydrat, 11 g fedt

Hindbærmuffins


Kan du holde nallerne fra disse lækre, farverige mufins?


Opskrift, ca. 10 stk.:


  • 15 g mandler (ca. 15 stk.)
  • 50 g havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 80 g frosne hindbær
  • 1 scoop vanilleproteinpulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • ca. 3 dl. vand


Tænd ovnen på 175 grader.

Hak mandlerne groft og rør alle ingredienserne sammen.

Fordel massen ligeligt i 8-10 muffinforme.

Bag i 15-20 min. afhængig af kagernes størrelse.


Energiindhold pr. stk. (v. 10 stk.): 81 kcal, 4,2 g protein, 6,1 g. kulhydrat, 4,6 g. fedt





Broccoli-tomatbrød

 

"Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det"

Brødet der udgør bunden af disse toplækre sandwiches indeholder over 50 g grønt pr. stk. 😱

 

Opskrift, ca. 10 stk.:

 

  • 500 g broccoli
  • 4 medium Æg
  • 2 spsk fiberHUSK
  • 4 spsk havregryn
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 5 stk soltørrede tomater

 

Hak broccoli meget fint eller blend det i en minihakker. Hak derefter de soltørrede tomater og bland derefter det hele godt sammen.

 

Lav 10 boller (ca. 1 cm. tykkelse) på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 min. ved 150 grader.

OBS! brug en ske til at forme bollerne med. De er ikke til at forme i hænderne. 

 

Tip! Kom lidt chiafrø i eller ovenpå brødene. Prøv også at kom spinat, gulerødder eller andet grønt i brødene og krydr evt. med chili.

Perfekte som burgerboller (evt. 1 bolle til bund og 1 til top), sandwichbrød eller som snack m. ost eller andet.

 

Energiindhold pr. stk. (v. 10 stk.): 71 kcal, 6 g protein, 4 g kulhydrat, 2,6 g fedt

 

Blåbærtrifli

 

Sommerlig dessert som kan varieres i det uendelige

 

Opskrift, 4 portioner:

 

  • 1 dl. havregryn
  • 10 g mandler
  • 2 tsk. kokosolie
  • Evt. lidt rålakridspulver eller andet

 

  • 250 g frosne eller friske blåbær
  • Evt. 1/2 tsk. vanillepulver

 

  • 4 dl. skyr
  • 1 dl. cremefine til piskning, 19 %
  • Evt. lidt vanillepulver

 

 

1. Rist havregryn og hakkede mandler i kokosolien på en pande til det bliver gyldent.

 

2. Varm blåbærene op i en lille kaserolle, evt. med lidt vanillepulver eller sukrin. Bærrene må godt være lidt moste, så de får konsistens af en kompot. Afkøl kompotten.

 

3. Pisk cremefinen til flødeskum, evt. med lidt vanillepulver og vend det sammen med skyren.

 

4. Anret triflien: Kom havrecrunchen i bunden af et glas og kom derefter skiftevis lag af skyr/cremefinemasse og blåbærkompot.

 

Triflien stilles på køl i min. 1 time, så den kan nå at sætte sig.

 

Tip! Triflien kan varieres som man ønsker, f.eks.: knuste havrekiks, ladyfingers eller andet i bunden, hindbærkompot og evt. limesaft i skyr/cremefinemassen

 

Energiindhold pr. portion: 208 kcal, 14 g protein, 17 g. kulhydrat, 9 g. fedt

Rouladebund


Überlækker og easy peasy roulade

(OBS! ikke den med hindbær 😝)


Opskrift 1 portion (2 personer):


  • 3 gulerødder
  • 3 mellemstore kartofler
  • 2 æg
  • 1 spsk. FiberHUSK
  • 1/2 bundt hakket dild
  • Salt og peber



1.Skræl gulerødderne og kartoflerne og riv dem på et rivejern.


2. Slå æggene ud i en skål og bland de resterende ingredienserne sammen med. Krydr med salt og peber og evt. paprika eller chili.



3. Lad blandingen stå og trække i 5-10 min. så fiberHUSKEN kan nå at sætte sig.


4. Kom lidt olie på et bagepapir og fordel nu blandingen på en bageplade med bagepapiret i et 1-2 cm. tykt lag. Bag bunden i ca. 20 min. ved 150 grader til den er let gylden.


5. Lad bunden køle af og fordel det ønskede fyld på hele bunden, f.eks. smøreost, laks, spinat.


Rul rouladen forsigtigt sammen og skær den i passende stykker.



Energiindhold pr. person (1/2 portion): 237 kcal, 11 g protein, 32 g. kulhydrat, 5,9 g. fedt

Fin broccolisalat

 

Opskrift 1 portion (2 personer):

 

  • 1/2 broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/4 dl. rosiner
  • 30 g salatost, 16 %
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. olivenolie

 

 

Skyl broccolien og hak det fint i en minihakker. Skær peberfrugten i tern.

Bland ingredienserne sammen til dressingen og vend den i salaten. Top med rosiner og salatost.

 

Energiindhold pr. person (1/2 portion): 193 kcal, 10 g protein, 12 g. kulhydrat, 10 g. fedt

 

 

 

Pizzabund lavet på gulerødder (LCHF)

 

Prøv denne lækre pizzabund med din yndlingstopping - det vil du ikke fortryde 😎

 

Opskrift 2 pizzaer (2 personer):

 

  • 150 g gulerødder
  • 2 spsk. solsikkerner
  • 2 spsk. havregryn
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. FiberHUSK
  • 2 æg
  • 1 tsk. oregano
  • Salt og peber

 

Blend alle ingredienserne sammen i en minihakker. Dejen må godt være lidt grov. Lad blandingen stå i små 5 minutter før du fordeler dejen på en bageplade med bagepapir.

Bag bunden i ca. 8 min. ved 150 grader til den er let gylden. Kom herefter den ønskede topping på bunden, f.eks.: tomatpure, skinke, blomkål, majs, tomater og revet ost. Giv pizzaen ca. 10 min. til osten er smeltet og let gylden.

 

Top evt. med oregano og lidt chiliflager og servér med en grov råkostsalat af gulerødder og hvidkål.

 

Velbekomme ✌️🏼

 

 

Energiindhold pr. person (1/2 portion): 185 kcal, 9,6 g protein, 8,6 g. kulhydrat, 10 g. fedt

Æggesalat

 

Opskrift 1 portion (til ca. 4 personer):

 

  • 2 æg
  • 1/2 æble
  • 3 spsk. hytteost
  • 1 spsk. skyr naturel
  • 1 spsk. let mayonnaise
  • 1-2 tsk. karry (efter smag)
  • Salt og peber
  • Purløg

 

Kog æggene til de er hårdkogte. Lad dem køle af og hak nu æggene fint. Skær æblet i mundrette stykker og bland hytteost, skyr, mayonnaise, karry, salt, peber og purløg sammen. Vend det hele sammen og smag til. 

 

Smager skønt ovenpå ristet rugbrød eller knækbrød

Sund i Balance v/ Karina Jakobsen

Tlf. 20 47 13 69

CVR-nr. 37378933